Sindy Cremer


Geboren in Venezuela uit Nederlandse ouders. Als dochter van een Shell-ingenieur enkele malen verhuisd naar olieproducerende landen voordat we ons uiteindelijk in Nederland vestigden.

Daar Athenaeum-A gevolgd en afgerond.

Studie rechten

Een aantal jaren in managementondersteunende en administratieve functies gewerkt. Op mijn 25e een avondstudie rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden opgepakt. De propedeuse afgerond, 75% van het basisdoctoraal afgewikkeld en in 1988 het hoofdvak Burgerlijk Recht met succes afgerond.

Reclamebranche

In dat jaar ook de carrièrestap naar reclamemedia gezet, met als hoogtepunt managementfuncties in Argentinië en de Baltische Staten. In verband met de hoge werkdruk en plaatsing in het buitenland de rechtenstudie niet voltooid.

Vertaler (met passie voor juridische zaken)

In 2001 de mediabranche de rug toegekeerd en neergestreken in Ierland. Daar alsnog mijn oude liefde en passie voor talen opgepakt en in 2005 fulltime als vertaler EN-NL van start gegaan. Bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2009 een verbijzonderende zelfstudie in (vertalingen van) juridische zaken gedaan.

Eind 2012 rural Ireland verruild voor het klimaatvriendelijke douce France.

Interesses

Wanneer ik niet met taal bezig ben, ben ik terug te vinden in mijn tuin of boven een goed (Engels) boek. Social media zijn aan mij niet besteed (slechts een profiel op LinkedIn), maar de actualiteiten volg ik op de voet op onder meer de BBC.